Een viering voor meisjes van 10-12 jaar met hun moeder!

A Celebration Day for Girls Nederland

Celebration Day for Girls:

Levendige gesprekken, leuke activiteiten, verhalen van vrouwen

en een klein feestje om de magische drempel van pubertijd en menarche te vieren.

Een Celebration Day for Girls is een eendaagse workshop voor meisjes van 10-12 jaar met hun moeder of verzorgster. Deze workshop is ontwikkeld om meisjes en moeders te ondersteunen bij deze speciale drempel in hun leven, en om een bevestigende, geaarde en verbonden viering van de reis naar het vrouw-zijn te geven.

Menarche, de eerste menstruatie
Menarche betekent het begin van de vruchtbare jaren en het begin van de menstruatiecyclus, wat een intrinsiek aspect van haar vrouw-zijn zal worden voor bijna de helft van haar leven. Voor veel meisjes is dit een tijd van schaamte, angst, onzekerheid en gemengde signalen over wat het betekent om een meisje te zijn in een zich ontwikkelend vrouwelijk lichaam.

Het is belangrijk om meisjes goed voor te bereiden
Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat jonge meisjes, die met een positieve introductie en emotionele ondersteuning de menarche goed hebben voorbereid, een groter gevoel van eigenwaarde hebben. Ze hebben minder negatieve symptomen van hun maandelijkse cyclus, een positievere beleving van hun menstruatie en gemakkelijkere bevallingen.

 

Celebration Day ondersteunt meisjes om een positieve kijk te hebben op hoe ze eruitzien, denken en voelen in deze fase van hun leven, zodat ze bekrachtigde en blije, veerkrachtige en zelfverzekerde jonge vrouwen zijn.

Jane Bennett:

De Celebration Day for Girls is in 15 jaar tijd liefdevol ontwikkeld door Jane Bennett in de prachtige creatie die het vandaag is. Ze blijft facilitators over de hele wereld trainen om dit werk zo ver mogelijk te verspreiden. Mirella is een opgeleide en geaccrediteerd facilitator van dit werk.

Jane’s website

Jane Bennett en Mirella van Staveren

Video van Jane's Celebration Day in Australie.

En, voor de moeders / verzorgers

Het doorgeven van informatie en wijsheid en het begeleiden van hun dochters is natuurlijk een rol die in de eerste plaats aan de moeders toehoort. Daarom krijgen de mama’s een aantal dagen voorafgaand aan de Celebration Day een twee-uur durende sessie. Dit is een belangrijke voorbereiding op de workshop, waarin we met de moeders/verzorgsters, door de inhoud van de workshop met de meisjes gaan.  De vrouwen krijgen dan ook de gelegenheid om hun hoop en wensen voor de dag uit te spreken.

Tijdens deze sessie ontvangen moeder /verzorgsters ook ideeën en ondersteuning voor de ontplooiende moeder-dochterrelatie, ze zullen tenslotte samen optrekken door de komende adolescente jaren.

Als je je zelf meer wilt verdiepen in de menstruatiecyclus en hoe je haar kunt gebruiken om je leven in te richten en te bekrachting, kijk dan bij de workshop: De ware kracht van je menstruatiecyclus.

moeders en dochters, Celebration Day

Veelal ontdekken de vrouwen voor henzelf nieuwe, rijke en intrigerende inzichten in hun eigen cyclische reis.

Meisjes geven aan dat het deelnemen aan de Celebration Day for Girls een verrijkend effect heeft gehad op de relatie met hun moeder. Het opent deuren naar meer open communicatie omtrent vrouwelijke thema’s en het leven.

A Celebration Day for Girls Nederland

Wat zeggen de meisjes en moeders:

“Layla kwam de avond van de workshop thuis en vertelde haar vader en bijna-12-jarige broer over alle geweldige, prachtige dingen die ze had geleerd !! Ik heb ook het gevoel dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in onze moeder / dochterrelatie. Het is alsof we zijn ingewijd in een speciale club, exclusief voor ons tweeën - het is geweldig!”

Bianca

“sinds de feestdag is Sophie zo openhartig en open geweest - vragen stellen over menstruatie en praten over alle veranderingen en ervaringen van de puberteit. Ik ben zo blij.”

Linda

“Deze dag was zo leuk! Ik wil dat mijn andere vrienden het doen en mama moet mijn kleine zussen brengen als ze 11 is.”

Anita

Mirella van Staveren

Over Mirella

Ik heb een grote liefde voor het informeren en empoweren van meisjes en vrouwen in hun vrouwelijkheid. Het is tijd om trots te zijn op onze vrouwelijke kwaliteiten en ze te omarmen. De menstruatiecyclus heeft een slechte reputatie, terwijl het een bron van inspiratie en kracht kan zijn. Met plezier, humor en enthousiasme geef ik verschillende workshops voor vrouwen en meisjes.
In 2015 heb ik de Women’s Quest training gevolgd bij Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer van de Redschool England. In 2018 de training bij Jane Bennett uit Australië.

De Celebration Day heeft twee sessies:

  • Een twee uur durende sessie voor moeders /verzorgsters
  • Dag workshop: Voor de meisjes van 10.00-16.00 uur en vrouwen zullen erbij komen met lunch van 13.00-16.00 uur

Prijs: 95 euro voor beide sessies, inclusief gebruik van verschillende materialen

Ik geef deze workshop voorlopig in Culemborg, maar kom ook graag naar jullie toe als jullie een groepje moeders/meisjes hebben.

Voor overleg, informatie of vragen:

E-mail: mirella@mirellavanstaveren.nl
Telefoon: 06-16408925

Met de moeders spreken we een dag en tijd af, een paar dagen te voren voor een twee uur durende voorbereidend gesprek/workshop.