Sensualiteit

   5 zintuigen om van te genieten

Wat is sensualiteit?

Alhoewel er een seksuele kant zit aan sensualiteit, is sensualiteit geen seksualiteit.

Wat is sensualiteit eigenlijk? Sensualiteit heeft te maken met de zintuigen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Sensualiteit is echter meer dan het dagelijkse gebruik van deze 5 zintuigen. Het gaat om je verbinding met je zintuig, dus al je aandacht gaat ernaar toe. Dan komt het genieten en beschikbaar zijn voor de genoegens van de zintuigen en dan kan het feest beginnen.

Het ontdekken van je sensualiteit is een innerlijke reis, de relatie met jezelf en je verbinding met je vrouwelijkheid.

Wanneer we contact maken met onze zintuigen op een sensuele manier wordt het leven leuker, liefdevoller en meer ontspannen, maar ook ons zelfvertrouwen en onze zelfacceptatie krijgt een boost! Het is deze verbinding met onszelf die ervoor zorgt dat we vreugde en blijdschap uit onszelf kunnen halen in plaats van dit bij een partner, kinderen, familie of vrienden te zoeken. Deze vreugde kunnen we natuurlijk dan wel weer met hen delen.

Hier een prachtige quote van de Amerikaanse pionier in vrouwen gezondheid:

When you see your body as holy and sacred, your entire life changes
- Dr. Christiane Northrup

Waarom is het zo belangrijk om Sensualiteit in ons leven te brengen?

Sensualiteit laat oxytocine – het gelukshormoon – vrij komen in ons lichaam. Dit zorgt voor blijdschap, plezier, zelfvertrouwen, openheid, energie en aanwezigheid. Wanneer deze levensenergie vloeit, wordt je vanzelf liefdevol, vrijgevig, zorgzaam en teder voor jezelf en voor anderen.

Schaamte is een grote speler in het spel wat ons tegen houdt om werkelijk van onszelf te genieten.

Probeer het eens: Je vingers aflikken nadat je ze in de chocoladepasta hebt gedipt. Heel bewust en heel langzaam je vingers aflikken: je voelt de warmte van je mond, de tinteling in je vinger en de sensatie op je tong. Niet om iemand te versieren, alleen maar voor je eigen genot. Genietend van de smaak en de geur van de chocolade pasta, van jezelf, voor jezelf.

Wat doet dit idee met je? Opwinding? Nieuwsgierigheid? Walging? Schaamte? Verlegenheid? Neem het even waar zonder oordeel.

Tijdens de workshop gaan we op een simpele manier onderzoeken wat ons tegenhoudt in het genieten van onszelf.